Sider

søndag 25. november 2012

Bedre sent enn aldri - barselgave

En kollega ble plutselig mamma i juni, flere uker før planlagt. De tilbragte en del tid på sykehuset til å begynne med, men alt gikk bra.
Nå skal vi (kolleger + tidligere kolleger) i barselbesøk, og da er en gave på sin plass. Den lille gutten skal (surprise surprise) få en joggebukse.
Den har også fått lommer i "klokkestoffet" til minstegutt, med røde kanter som jeg synes passer så godt til det stoffet.
Brun isoli fra Stoff og stil, rød og brun ribb fra JNY og jersey fra Textart (Liandlo). Mønster er eget og ca str 80.

(Den blå buksen er fra forrige innlegg)

torsdag 22. november 2012

Bukse på bestilling

En kollega fikk i vinter en bukse i barselgave da hun fikk en datter. Nå i høst handlet hun opp "restlageret" mitt bestående av en bukse og to bodyer. Samtidig bestilte hun en bukse på vegne av sin svigerinne som har en gutt på et halvt år.
Snakk om god kunde!

Nå har jeg sydd en bukse jeg håper faller i smak hos svigerinnen. Jeg har holdt meg til veldig guttete farger, for sikkerhetsskyld, og brukt det fine, nye "klokkestoffet" til minstegutt.
Buksen er ca str 80.

Mønsteret er eget, stoffer er blå isoli og ribb fra Stoff og stil, grønn interlock(?) fra JNY og jersey fra Textart (Liandlo).

søndag 18. november 2012

Min første gang

Jeg har bestilt garn på nett for første gang. Lenge har jeg siklet over nettsidene til Pickles.no, og nå måtte jeg bare bestille "litt" garn. De har mange fine plagg og garn på nettsidene sine, men jeg synes det kan være litt vanskelig å se fargene på de mørke garnene.
Pakken kom meg i hende på fredag, og her er haugen med garn og starten på arbeidet på fredagskvelden.
Det mørkelilla merinogarnet var veldig mørkt, så det forklarer hvorfor det var vanskelig å se fargen på nettsiden. Det skal bli en "Knæsj cardigan", er planen.
Det myke, hvite merinogarnet skal bli en bolero sammen med en silke-/mohairblanding. Planen er å ha den ferdig til julebordet. Den strikkes rundt og rundt fra ene enden til den andre, fram og tilbake over ryggen, og bare rette og vrange masker på ulik pinnetykkelse.




lørdag 17. november 2012

T-skjorte til minstegutt

På fredag var det planleggingsdag i barnehagen, så minstegutt og jeg var hjemme alene.
For å få inn litt tid på syrommet valgte jeg å sy noe til ham. Det ble t-skjorte av stoffet han valgte seg ut da vi var på ekspedisjon til Textart for et par uker siden.
Sammen ble vi enige om røde kanter til det fine stoffet med klokkene på.

T-skjorten ble litt lang, så han har noe å vokse i. Han var dessverre lite motivert for modelloppdrag, så bildene ble så som så...
Stoff fra Textart (Liandlo) og JNY, mønster eget, str 98/ 104 uten oppbrett.



Mer snop

Jeg måtte ha noe mørkebrunt stoff til å matche stoffet jeg kjøpte hos Textart, og det hadde de hos Kreativ.
Det ble litt ekstra...

To meter mørkebrunt stretchstoff fra Hilco, en meter grått og en halv meter ringer i en annen farge.

onsdag 7. november 2012

Snop!

På lørdag tok jeg med guttene på tur til Textart på Klepp, en hyggelig butikk med fine stoffer. Og travle små barn som er hjemmehørende på gården.

Guttene og jeg valgte hvert vårt stoff, og jeg kjøpte med meg to mønster, Onion 2035 og 2041. En av kjolene skal sys av det fine nye stoffet jeg kjøpte, det nederste i denne haugen.
Størstegutt vil ha stripete genser, mens minstegutt vil ha t-skjorte med klokker på.

Før vi dro hjem fikk vi kost med kattene på gården, to voksne stripete katter, og to nydelige små kattunger. En svart og en stripete. Vi fikk også tilbud om å få med den svarte hjem, samme dag som minstegutt hadde spurt meg om ikke vi kunne få oss en ny katt. Uheldigvis har vi bestemt oss for ikke å ha katt igjen. Den var inmari søt da...

tirsdag 6. november 2012

Stripestrikk

Størstegutt så denne genseren i strikkeheftet da jeg holdt på med bilgenseren til minstegutt i sommer, og ønsket seg den.
Genseren passer godt for litt store gutter, og er i Sisu, så den ikke er så tykk og varm. I helgen ble den ferdig, etter lang tids montering. Selve strikkejobben tok litt tid, med alle stripene og flere forsøk for å få overgangen mellom de forskjellige fargene fine. Likevel var det monteringen som tok lengst tid, og da spesielt festing av alle de løse trådene... Dessverre tok jeg ikke et før-bilde som viser alle de løse trådene. Det var tråder både i ermehullene, splitten framme og på ermene, og det tok flere kvelder å få styr på alle sammen.

Genseren ble tatt i bruk i det samme den var ferdig, selv før knappene var kjøpt inn og påsydd, og det må sies å være et godt tegn.

Som vanlig har jeg strikket en størrelse smalere enn lengden, så her er det en kombinasjon av str 4 og 6 år.


mandag 5. november 2012

Jeg strikker for livet!

Ja, ikke mitt eget, så langt har det ikke kommet.
For noen uker siden så jeg på Facebook at en venn av en av mine venner hadde skrevet at de trengte strikket ulltøy og tepper som de ville ta med seg til en nyfødtintensivavdeling ved sykehuset Haydom i Tanzania. Nå har det blitt et "samfunn" på Facebook, Strikk for livet, og de har fått mye medieomtale.

Jeg er i ferd med å strikke en variant av kuvøsegenseren som de har oppskrift til på siden sin, men lager den i en omslagsvariant, etter Fuglemammas omslagsbody i boka "Myk start". Jeg tenkte at de stakkars bittesmå babyene ikke trenger å få dratt en genser over hodet. Håper omsorgspersonene orker å håndtere to knapper i den ene siden...

I tillegg har jeg funnet fram noen tepper jeg tidligere har strikket, men så og si aldri brukt (ett er helt ubrukt) som heller kan varme noen som trenger det enn å ligge her til "pynt". Jeg har mer garn i skapet, så vi får se hvor mye tiden strekker til.

Har du litt ledig tid og noen strikkepinner? Strikk for livet!

Bildet viser pågående prosjekt og siden fra "Myk start".

fredag 2. november 2012

Symesse på Lillestrøm



Den første helgen i desember arrangeres det en symesse på Lillestrøm i forbindelse med JuleExpo.
Omtale hentet fra Sydilla, som også lodder ut billetter:

Symessen arrangeres for første gang i år
 - og vi på Sydilla gleder oss masse til nordmenn får sin egen store symesse! 
Dette blir et eldorado for sy- og håndarbeidsinteresserte 
- hit kommer du for å handle stoffer, garn eller annet spennende for oss kreative!

Det blir workshops der man kan lære spennende teknikker, moteoppvisninger 
og ikke minst massevis av inspirerende stands 
og trivelige utstillere og syinteresserte!

Konkurranse om billetter til Symesse!


Gekko lodder ut billetter til Symessa på Lillestrøm på bloggen sin! Jeg har kjøpt flybillett, og vil gjerne vinne inngangsbillett :-)
Kanskje sees vi der første helgen i desember?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...