Sider

søndag 20. mars 2016

Nye støvlettholdere

Føttene mine er en sak for seg selv. De kan i alle fall ikke bruke høye hæler mer, så de lekre, høyhælte støvlettene mine står i skapet i påvente av et nytt liv.

De nye, flate støvlettene mine trengte også å få seg noen støvlettholdere for å holde seg ranke og fine. Jeg tenkte på saken lenge, og da jeg endelig kom så langt som å klippe og sy, tok det hele veldig kort tid. To stoffstykker, litt ris, mye stoffavklipp og litt bånd blir til to kjekke støvlettholdere.
Risen ligger i bunn for litt vekt, mens stoffavklippet var greit å fylle dem med for fasong, i stedet for å bruke fyllvatt.

Mønsteret er fra boka "Made by me", laget av Solveig Hopen fra House of Hopen (også kjent fra "Det store symesterskapet" på TV). Men du klarer kanskje å sy uten mønster?




fredag 18. mars 2016

Ettårspysjgave

Minstefetter har fylt ett år, hipp hurra!
Han ønsket seg pysj, og tante hadde sett noen fine varianter med skrålukking på Instagram, så da var det bare å lete gjennom stoffhaugen å finne noen som passer sammen.
Valget falt på disse to fine stoffene fra JNY sammen med grønn ribb.
Mønsteret er en omarbeidet heldress fra boka til Heilt spesiell og Jubel, og den er sydd i str 92. Selvom han er minst, er ikke minstefetter så liten, nemlig.
Knapper fra Prym, som vanlig.

Bildet er ikke det beste, det ble tatt i hastverk like før pysjen skulle pakkes inn og sendes avgårde.
Hele bakstykket er sydd av jungelstoff.

Jeg har fått bilde av minstefetter i pysjen, og den ser ut til å passe finfint!


torsdag 17. mars 2016

New baby!

My cousin across the ocean got a new baby last month. As they live in a place that gets very cold in winter, I wanted to use some of my lovely merino wool from Myllymuksut.
Purple hedgehogs and brown stars with some brown interlock jersey.
The fabric is nice and soft, both to sew and to wear, and will keep the little girl warm in the cold weather.
The snaps are from Prym, my favourite.

As the family has tall genes and the big brother is quite tall, I decided to add some length to this onsie. I have used the pattern from Heilt spesiell, I think I used size 62, as it was meant to be used for a new born.

I have seen photos of the cute girl wearing it, which I always love to see :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...