onsdag 31. oktober 2012

Første gjeng julegaver er klare!

Da var "kommunistjulegavene" klare - fire firkantmapper og to små dagisvesker som skal avgårde til andre siden av verden. 
Jeg er så heldig å ha en ekstra familie i Australia, og i fjor feiret vi jul med hele gjengen. Vi var ti voksne og åtte barn samlet på en (etter Australsk standard) passe liten sauegård (etter norsk standard diger - mellom 800 og 1000 sauer). Vi hadde en strålende ferie alle fire, og både vi voksne og de søte små tenker på og snakker om ferien stadig vekk.
I år blir det norsk jul, så vi vil i stedet sende en liten "takk for sist" sørover, og etter en del grubling falt valget på firkantmapper til de største og dagisvesker til de små. De kan brukes til så mangt, kan lages i ønsket størrelse og stoff, er lette å sende, kjekke å lage og rimelige i innkjøp (siden skapet allerede er fullt av stoff).

Av de fire største er det tre gutter, så da må jo motiver fra Cars, Star Wars og ikke minst John Deere gjøre susen. Til to-åringen blir det også Cars, mens det ble småblomstrete til jentene. Litt kjønnsstereotypt? Burde det heller vært biler til jentene og blomster til guttene?
Jaja, vi får kjempe for likestillingen på andre områder en stoffvalg til de små.

"Mønster" til firkantmapper er eget, fremgangsmåte har jeg fra Sykroken.no. Jeg har ikke målt dem etter de var ferdige, men ca 30 x 15 cm. Dagisveskene er også utformet etter eget hode, med god hjelp til fremgangsmetode fra bloggverden.
Materialer er funnet i skapet, og kommer fra her og der. Lisensierte stoffer fra USA og Australia, blomstrete fra Stoff og stil. Innerstoffene er gjenbruk av gardin, duk og litt rester. Veldig kjekt å få benyttet noe av alt det rare jeg har tatt vare på i skapet! :-) Det eneste jeg har handlet inn for anledningen, er glidelåser.
Firkantmappene er forøvrig fôret med platevatt og quiltet før sying.

Nok prat, her kommer bilder. Her er hele stabelen ferdigsydd i en haug, så kommer det nærbilder av de enkelte under.

Rød firkantmappe i Cars-stoff til odelsgutten som blir 10 år like før jul.
 

John Deere utgave til nest eldste bondesønn, 7 år like etter jul.Gulblomstrete veske til minstejenta på gården, 3 år på nyåret.

 
Star Wars-motiv til storebror på 7 år
Rosablomstrete til mellomsøster som nærmer seg 6 år
Cars-veske til lillebror på 2 år


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...