tirsdag 28. oktober 2014

Ulljakke med lue til vinteren

Helt siden i vår har størstegutt ønsket seg en strikkejakke. Hver gang vi har vært i en garnbutikk har han kikket på garn han kunne tenke seg jakke av, ofte de tjukkeste garntypene, samtidig som han ville ha det dobbelt.
Etter sommeren tok vi en tur til fabrikkutsalget til Sandnesgarn, og der hadde de utstilt en modell som var strikket med dobbelt garn, dobbel Sisu. Heldigvis likte han denne jakken, så vi kunne handle både garn og oppskrifshefte.

Garnet jeg har brukt er Sisu, en tråd med grønn og en med brun. Oppskriften er "Jack og bønnestengelen" (nr 2) i heftet 1401 Sisu Barn "Det var en gang..."
Jeg har strikket den i størrelse seks år, med tilpasninger for lengden, og den er uten hette med en improvisert krage. Jeg strikket fram og tilbake med to vendinger på hver side for å gjøre den høyere framme. Glidelåsen er fra Stoff og stil.

Siden jeg ikke strikket hette var det ett nøste i hver farge til overs, og det ble til en "hue med vri" etter oppskrift fra Litlo og Kalen. Størstegutt elsker lua, ikke for varm og ikke for kald.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...