fredag 31. oktober 2014

Min favoritt Gekko-blomstrete kjole

Denne kjolen har jeg gledet meg masse til å lage!
Så mye at det tok lang tid før jeg kom i gang. Jeg måtte være sikker på at jeg hadde det riktige mønsteret med de rette tilpasningene før jeg klippet i det fine stoffet.
Jeg fant det til slutt. Jeg gjorde en brøler med klippingen, men kom meg greit ut av det til slutt.

Jeg har sydd et par versjoner av Onion 2045 tidligere (her og her), og har ikke vært helt fornøyd med hvordan det har passet. Det har vært greit nok, men ikke helt "der". Etter å ha kikket på bildene, har jeg kommet fram til at de har vært laget litt for store. Jeg har tatt utgangspunkt i brystmålet for å velge størrelse, noe som gjorde at kjolen ble for vid over skuldrene. Så til denne kjolen gikk jeg ned en størrelse (til XS), basert på målet over bysten, og gjorde en FBA (full bust adjustment) og flyttet innsnittene ned i sidesømmen. Resutatet ble VELDIG mye bedre :)

På denne kjolen har jeg droppet kragen og laget belegg både i splitten og rundt hele halskanten. Effekten ble akkurat som jeg ønsket. Jeg har også valgt korte ermer, for det var det jeg hadde sett for meg.

Så var det den brøleren da...
Jeg klippet kjolen uten sømmonn. Jeg har klippet en del etter utenforlandske mønstere i det siste, og der er sømmonn for det meste inkludert, så da jeg tok fram dette mønsteret for å klippe kjolen, gikk det litt på autopilot og jeg tenkte meg ikke om. Det førte til at kjolen var skikkelig pølseskinn, og for trang til at jeg ville bruke den. Siden stoffet er så "travelt", fant jeg ut at jeg kunne komme unna med å sy i en ekstra stripe i sidesømmene. Jeg klippet to strimler på 4 cm (tror jeg det var) som jeg sydde inn i sidene, og da ble det meget bedre.

Oppleggsømmene nederst og på ermene er sydd med dobbelt søm med oransje tråd. Veldig fint.
Rundt halsen har jeg sydd med enkel blå tråd som jeg vurderer å bytte ut med oransje, men det spørs om jeg kommer så langt.Nå er jeg på ivrig jakt etter en strikkejakke (mønster og stoff eller strikkeoppskrift og garn) som gjør kjolen lett å bruke hele vinteren. Så langt har jeg kommet fram til at Pickles Erliksant-jakke kanskje kan passe i fargen Fløyel. Anre tips mottas med takk :)

4 kommentarer:

 1. Stilig kjole! Så faktisk ikke at du hadde sydd den ekstra stripen i sidesømmen før jeg leste det i innlegget:-)

  SvarSlett
 2. Denne kjolen er virkelig super fin! God jobbet og fint kommet frem til alle justeringer det var behov for. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det har vært en interessant prosess fram til et resultat jeg er veldig fornøyd med :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...