onsdag 31. juli 2013

Knæsj cardigan #1

Da er det på tide med julis første innlegg.
Jeg har hatt tre ukers ferie borte fra symaskinene, men strikkepinnene har vært med på tur.

Denne jakken var strengt tatt ferdig før ferien, men det tar sin tid med fotograferingen.
Jakken er strikket etter Pickles mønster "Knæsj cardigan" i det anbefalte garnet "Pickles extra fine merino". Jeg valgte fargen "Dyp aubergine", en veldig mørk og fin lilla farge. Garnet var godt å strikke med, glatt og fint spunnet, ingen løse hår, og det gav et jevnt og fint resultat.
Før jeg begynte på jakken målte jeg og fant ut at jeg ville ha en størrelse mellom S og M, så jeg laget min egen størrelse mellom disse.
Dessverre, eller heldigvis, strikket jeg mye strammere enn oppgitt strikkefasthet, så jakken ble en hel del smalere enn planlagt. Da jeg hadde strikket ferdig, tok jeg opp til før raglanfellingen, og la til to masker i hver side, så jeg var oppe i samme maskeantall som M. Jeg strikket også bolen og ermene lenger enn oppgitt i mønsteret, siden jeg er en frysepinne og ønsket lange ermer.

Jeg liker ikke å sy med maskin og klippe opp strikketøy, men det gikk bra.
Jeg har ikke sydd på knapper, siden jeg nok aldri kommer til å kneppe denne igjen. Jeg er godt fornøyd med jakken, som kan brukes både til skjørt, kjoler og bukser. God og myk å ha på er den også.


2 kommentarer:

  1. Fin denne jakka! Så fin at jeg laget en jeg og ;) Var på bloggen din i sommer å fant den, så er ganske lenge siden jeg var ferdig. Men havna på bloggen min idag ;) Takk for inspirasjon!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så veldig kjekt å lese! Tusen takk :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...