lørdag 1. august 2015

En Mariusluefamilie - solgt

Eller Mariusluer til en hel familie.
Etter å ha ”reklamert” på Facebook for Mariusgenseren jeg strikket i vinter/ vår, ble jeg spurt om å strikke Mariusluer til en familie på fire. Veldig kjekt, og det passet kjempefint, siden jeg var i ferd med å gå tom for strikketøy. 

Jeg lagde en oversikt over SandnesGarns Mariusluemønster, sånn at kunden kunne velge de hun ville ha. Det ble to like barneluer, den minste med øreklaffer og snøring (fra heftet ”Klassikere, barn”), og til de voksne ble det rød og blå baggyluer (fra Mariusboka).

Jeg tok med garn til barneluene på ferie på hytta, av en eller annen grunn trodde jeg det skulle holde for en lang hytteferie. Det gjorde det (selvfølgelig) ikke, den første lua var ferdigstrikket på en ettermiddag og kveld. Heldigvis har vi garnbutikk like i nærheten av hytta, så jeg fikk meg litt garn til å holde pinnene i gang, men det var fryktelig irriterende.

Garnforbruket til barneluene var veldig mye mindre enn antatt utfra oppskriftene. Jeg visste det ville holde med et nøste rødt og hvitt til sammen, men at jeg brukte under to nøster marineblå Sisu til begge luene, inkludert øreklaffer og dusker, hadde jeg ikke trodd. Det er greit å notere sånne ting til senere.

Til voksenluene hadde jeg kjøpt inn tre nøster hver av rød og blå, og to nøster hvit Smart. Der satt jeg igjen med to nøster rød, ett nøste hver av hvit og blå.


Alle luene var kjekke å strikke, mønsteret sitter godt i fingrene etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...