torsdag 8. oktober 2015

Joggebukse til minstegutt - lagerkrymping

Minstegutt vokser og vokser. Såpass at det er mange høyvannsbukser i skuffen hans. Buksene han nylig har arvet fra storebroren passer foreløpig, men vi målte at han er 11 cm høyere enn storebroren var da han begynte på skolen, så de varer nok ikke like lenge på minstegutt.

Så jeg har sagt en stund at "nå må jeg ordne noen nye bukser til minstegutt", og endelig fikk jeg den berømte fingeren ut.

Minstegutt likte denne lyse, turkise velouren jeg hadde liggende, jeg lurer på om den ble kjøpt fra JNY for mange år siden. Buksa skulle ha lommer, strikklinning oppe og ribbkant nederst på beina. Lommestoffet er stjerner fra JNY, mens lommeåpningene er kantet med jersey fra Kreativ. For å ikke blande inn for mange blåtoner, brukte jeg samme jersey nederst på beina. Jeg lagde mansjettene videre enn vanlig, for minstegutt har hatt en del bukser han synes er vanskelige å ta av pga for trange mansjetter rundt anklene.

Lommene og løpegangen er sydd med dobbelsøm på coverstitchmaskinen, resten er sydd med overlock.

Mønsteret er fra Heilt spesiell og Jubel. Utgangspunktet er str 128, men jeg la til 4 - 5 cm på lengden på beina og tok vekk en del av vidden nederst. For å lage løpegang til strikk, la jeg til 6 cm øverst og brettet ned 3 cm.
Buksa passer fint, og minstegutt synes den er kul :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...