fredag 27. mai 2016

Hip to be square

Det er ikke ofte jeg har anledning til å dra til Textart, siden butikkens åpningstider sammenfaller med størstegutts treningstider. Men nå har størstegutt endret treningssted, så med litt kortere vei og et ekstra kvarter til rådighet, kom jeg meg til Textart litt tidligere i vår. 
Som alltid var det mye fint i butikken, og dette lekre jerseystoffet fikk bli med meg hjem.

Det tok noen uker før jeg kom fram til hvaslags kjole det skulle bli. Jeg var innom tanken på en kjole med raglanermer, men har ikke mønster på det som jeg har brutk før og som var riktig stil. Så kom det opp et bilde av denne kjolen i stilen til Coco fra Tilly & the buttons i hodet mitt, og jeg fikk det ikke bort. Litt retro, både fasong og stoff burde passe godt sammen.

Ulempen med det mønsteret, er at det overhodet ikke er fasong i det, bortsett fra litt sving i livet, og det blir helt sekk på meg. Heldigvis fikk jeg til slutt en ide, og det kjentes nesten ut som det stod en lyspære over hodet mitt, sånn som det gjør i Donald-bladene: jeg liker siluetten fra Coco, men ikke passformen. Da blander vi den med et mønster der jeg har passformen! 
Som tenkt, så gjort. Fram med mønster og papir, så blandet jeg Coco med Onion 2045Den har jeg tilpasset til meg tidligere, så det var egentlig bare å tegne den med annen halsåpning og litt videre skjørt. Jeg la også til en cm i bredden på for- og bakstykke for en mindre ettersittende modell.

Kjolen er enkel å sy - bakstykket består av to deler, framstykket av en del med innsnitt. Så er det ermer og oppleggskant. Det som tok lengst tid var halsåpningen. Den var litt for tilkneppet i første versjon, og selvfølgelig hadde jeg sydd på belegg før jeg hadde prøvd den skikkelig. Jeg kunne bare klippe det av, men brukte så veldig lang tid på å tegne nytt belegg. Det er ikke så lett å finne formen på halsåpningen når hele kjolen er sydd sammen. Da jeg endelig var ferdig, hadde jeg sikkert brukt like lang tid på halsåpningen som resten av kjolen tilsammen.
Og på toppen av det hele var jeg ikke helt fornøyd, belegget er litt for stort for halsåpningen, så nå har jeg brukt et par timer på å sprette det av (to ord: elastisk rettsøm), så må jeg korte det litt inn, kanskje stryke på et strykeinnlegg og sy det på igjen. 

Ellers er jeg kjempefornøyd med kjolen! Helt perfekt, faktisk :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...