lørdag 16. april 2016

En sydd strikkejakke

Til nå har jeg sydd kjoler og strikket jakker jeg kan ha til (som her, her og her). Etter å ha lett med lys og lykter etter strikkeoppskrift og garn, eller eventuelt symønster eller til og med ferdig strikkejakke, fant jeg dette mønsteret og kom fram til at jeg hadde det perfekte stoffet i ullkassen min.

Mønsteret er Wembley fra Seamwork magazine, et e-blad om søm som gis ut at Colette patterns.
Helt perfekt mønster - skrå åpning, kort jakke, uten lukking, lett å sy. Og lett å tape sammen mønsteret, siden det er så få deler. Fordelen med pdf-mønstre er at du har dem med en gang du har kjøpt dem, så lenge du har internett og en skriver.

Stoffet er deilig merinoull, sommerull fra Janus, i en fin oransjfarge som matcher kjolen helt perfekt. Jeg kjøpte det for en stund siden for å blant annet sy julegave til mannen, men kjøpte noe ekstra med tanke på denne kjolen. Så endelig ble det noe av det.

Jakken har lange ermer med "mansjett" nederst. Jeg liker å trekke opp ermene, men samtidig er det praktisk å kunne ha dem nede dersom temperaturen tilsier det. Så jeg er litt usikker på hva jeg egentlig foretrekker. Men neste gang jeg syr denne, tror jeg at jeg dropper mansjettene, og heller syr ermene lengre (evt kortere) og legger opp med tvillingsøm.

Rachel fra House of Pinheiro har også laget en omslagsvariant av denne jakken.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...