fredag 10. juni 2016

Strikket bursdagsgave til meg

Da jeg hadde bursdag i vinter, fikk jeg en herlig pakke med Sandnes Garns alpakka/silkegarn og et mønsterhefte fra Klompelompe fra to gode venninner. Garnet passet til Juliegenseren i heftet.
Ikke så lenge før hadde vi vært samlet i en annen bursdagsfeiring hvor jeg "klaget" over strikkeabstinenser og manglende prosjekter, så det var veldig passende gave. Jeg hadde vel også nevnt at jeg hadde lyst til å strikke noe på tynne pinner, og det fikk jeg.

Pinnestrørrelsen er oppgitt til 3, men for å få riktig strikkefasthet har jeg brukt pinne nr. 2,5 på denne genseren (str 2 på perlestrikk på kantene). Det tar litt tid, men det blir veldig fint da!

Oppskriften er oversiktlig og enkel å følge. Med glattstrikket bol med bare noen fellinger og økninger i sidene for å lage passform, er den lettstrikket også (selvom jeg har en tendens til å bare strikke i vei og dermed må rekke opp igjen når jeg oppdager at jeg har glemt fellingene...).
Mønsteret på ermene er ikke særlig vanskelig heller, og etterhvert klarte jeg å følge det uten å måtte krysse av for hver linje i diagrammet.
Jeg droppet åpningen i nakken av to grunner. Først og fremst fordi jeg synes det er finest uten, og også fordi hvem vil vel strikke frem og tilbake når man kan strikke rundt?

Genseren er strikket i strørrelse M, lengden på bolen og ermene har jeg justert etter egne mål, men de ligger ganske tett opptil oppskriften. Jeg glemte å telle hvor mange nøster jeg fikk, så jeg vet ikke hvordan garnforbruket har vært i forhold til det oppgitte, men jeg sitter igjen med nesten to nøster. (Jeg antar jeg kan veie genseren for å finne det ut.)

Veldig godt fornøyd med gaven, både som strikketøy og som genser! Den sitter som et skudd, er myk og behagelig på, og en herlig farge. Helt toppers :)

Nærbilder av strikket. Jeg synes det ble fint, jeg :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...