fredag 26. september 2014

Sommerjakke med pirater

Huff, det er nesten flaut å legge ut et innlegg så lenge etter at jakken er sydd, og i alle fall med bilder av en så skitten jakke, men det er greit å få det med.
Jakken til minstegutt ble planlagt i fjor, og sydd i vår, akkurat klar til 17. mai (bortsett fra hetta, som fortsatt mangler trykknapper og derfor ikke henger på...)

Mønsteret fant jeg i Symagasinet, og jeg syntes det var ganske stilig. Modellen i bladet var sydd av beavernylon, men jeg valgte et lett bomull/polyester poplinstoff med et tynt bomullstoff som fôr. Begge stoffene er kjøpt fra Stoff og design, som nå er stengt.

Mønsteret har egentlig ingen krage, bare den lave kanten som hetten henger fast i, men her i vest, hvor det stadig vekk blåser, trenger man krage på jakkene sine. Jeg har også sydd inn strikk nederst på ermene, både for at de ikke skal henge ned på hendene og være i veien, og for å holde vinden ute der også.

De skrå klaffene på forsiden skjuler to lommer, litt utilgjengelige kanskje, men da blir det mindre steiner i vaskemaskinen. Jakken har refleksbånd foran, bak og på ermene, så gutten vil bli synlig om det er varmt nok til å bruke jakken når høstmørket kommer luskende.
Jeg syntes den lyse blåfargen ble litt sukkersøt, så jeg la inn et mørkeblått stykke i hetten. Sammen med hodeskallene på fôrstoffet, gjør det jakken litt mer passende for store gutter. Jeg har ikke for vane å bruke stoffer med hodeskaller på, men dette var akkurat søtt nok.

Minstegutt er veldig fornøyd med jakken sin, og som det fremgår av bildene, er den mye brukt (bortsett fra i alle de ukene vi har hatt varmt og godt sommervær i år). Nå gjenstår det bare å få satt i de trykknappene i hetten...


2 kommentarer:

 1. Utrolig fin jakke, den ser jo helproff ut! Og skitten jakke betyr vel bare jakke i bruk, så da må jo prosjektet regnes som vellykka?

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg har visst mista nummeret ditt, og fant ingen email-adresse. Tenkte bare jeg skulle sende deg et bilde av Sunniva i dag - med den lille bodyen du sydde til henne. Den passer nemlig fortsatt! Og nå er hun blitt 16 måneder. Er ikke så stor den frøkna :)
  Håper du har det bra! Så utrolig mye fint du lager, forresten!
  Klem fra Ranveig:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...