fredag 27. februar 2015

Nye vinterpysjer

Så var vi på pysjkjøret igjen. Ikke for tidlig heller, siden det tross alt er i ferd med å bli litt mildere ute. Men pysjene jeg sydde til guttene for to år siden (her og her), passer fortsatt (jada, greit med litt å vokse i :)), så jeg har ikke hatt så voldsomt press på meg. Og ullstoffene har ligget i kassen siden forrige vinter.

Nå var det altså på tide å komme i gang.
Jeg hadde bare et stykke med blå pinnsvin, og det var det stoffet guttene likte best, så de måtte dele. Minstegutt ville blande med grønne pinnsvin, og størstegutt med brune stjerner. Med de stoffmengdene jeg hadde til rådighet, ble dette mitt forslag, og guttene aksepterte:
Minstegutt har blå pinnsvin foran og bak, med grønne pinnsvin på ermene.
Størstegutt har blå pinnsvin bak og på halve ermene, med brune stjerner framme og på andre halve ermene.

Jeg har brukt det mønsteret jeg tegnet sist, men denne gangen har jeg ikke forkortet noe på størstegutt sin pysj, og minstegutt sin er laget med de forkortingene jeg gjorde på størstegutt sin sist gang. Det er jammen ikke lett å huske hvilke justeringer jeg gjorde sist gang jeg sydde av et mønster, jeg er ikke så flink til å notere det!
Størstegutt har i alle fall mange centimeter å vokse på i den nye pysjen.

Ullen fra Myllymuksut er deilig og myk, og litt tykk. Kanskje det heter jaquardvevet?

Syinga gikk som fot i hose, helt til jeg skulle sy på halskanten til slutt. Etter erfaring fra tidligere pysjer/ heldresser, har jeg funnet ut at det beste er å sy glidelåsen på i hele lengden av framstykkene, slik at den sys fast i skrittsømmen. Jeg sydde derfor i glidelåsene først, og alt gikk som sagt strålende. Jeg hadde bare glemt sømmonn øverst, og sydd glidelåsene helt opp til den øverste kanten. Det var derfor ikke mulig å sy ribb i halsen som jeg hadde tenkt, men litt god, gammeldags kanting med interlock ull gjorde susen.

Begge guttene er godt fornøyde med de nye pysjene, og minstegutts skal brukes på pysjamasfest i barnehagen.1 kommentar:

  1. De var utrolig fine! Det er så gøy å lese inspirerende blogger! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...