onsdag 4. mars 2015

Ny minstefetter - velkommen til verden!

Sist uke ble jeg tante igjen, for femte (og siste?) gang.
Størstekusine og størstefetter på andre kanten av landet har fått en liten bror, og som seg hør og bør må han ønskes velkommen med en gave fra onkel, tante og fettere.

Det er lenge siden jeg begynte å planlegge hva minstefetter skulle få. På min siste tur til Sandnesgarn, sist høst en gang, fant jeg det herlige garnet Alpakka Silke, og jeg kunne ikke motstå. To nøster av det kunne bli en god og myk body til en liten baby.
Mønster til denne bodyen, Fuglemammas body, er å finne i boka "Myk start". Det er en omslagsbody, så den skal ikke tres over hodet. Min minstegutt hadde to slike bodyer som nyfødt, og det var det første han fikk på seg på sykehuset. Siden den er ribbestrikket varer den lenge også. Jeg har brukt trykknapper fra Prym, det er de som er lettest å åpne, så ikke belastningen på plagget blir så stor. Jeg strikket også to tubesokker til. Jeg er usikker på hvor jeg har mønsteret fra, disse er strikket etter en enslig sokk som lå i strikkekurven...Da minstegutt var liten strikket jeg en Mariusdress til ham. Den har siden blitt brukt av størstefetter og han som nå rykker opp til mellomstefetter. Så er planen at den skal sendes til minstefetter. I mellomtiden tenkte jeg at minstefetter måtte få noe annet Marius, og valget falt på en kjørepose.
Jeg husker ikke hva jeg tenkte da jeg handlet garn til denne, jeg lurer på om jeg så feil i oppskriften, for jeg fant masse blå Sisu i skapet mitt, men posen er strikket i Smart, så jeg måtte ut å handle litt. Noe rester hadde jeg igjen etter Mariusluer og -votter jeg strikket i julegaver.

Jeg har lagt opp i str 3 mnd, men ferdig pose er nærmere str 6 mnd. I og med at det er en pose, gjør det ikke så mye at den er litt stor. Kanskje de får brukt den både nå, mens det fortsatt er vinter, og til høsten igjen, før den blir for liten?
Da jeg hadde strikket posen helt ferdig, men ikke montert den, oppdaget jeg at jeg hadde glemt selehull på baksiden. Kjøreposen er nemlig tilpasset bruk med sele i vogn eller bilstol, med et hull til selen. Det skal felles på både framsiden og baksiden, men jeg glemte som sagt hullet bak. Løsningen ble da å sy rundt der hullet skulle være med symaskin, og klippe opp, slik jeg har gjort til ermer og knappestolpe. Etterpå heklet jeg rundt kanten for å få den fin.


Jeg var så heldig å få et bilde av minstefetter i sine nye klær:

1 kommentar:

  1. For en heldig liten gutt! Kjempefine klær! Jeg har også forelsket meg i sandnes garn sitt alpakka silke, så mykt og godt, ingen fare for kløe og så kjennes det ut som det kan være nokså deilig som sommergarn også :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...