mandag 11. april 2016

Fintøy til mannen

Mannen ønsket seg en finvest til jul, ikke i julegave, men til å kle seg i.
Vi fant mønster og stoff på Kreaktiv på Kvadrat, fint ullstoff fra England og mønster fra Burda.

Først sydde jeg prøvevest i bomullslerret, og jeg måtte bare ta inn igjen den ekstra vidden jeg hadde lagt til. Mannen ville gjerna ha en vest som sitter helt inntil, så vi byttet ut hempen bak i ryggen med to innsnitt, siden ryggen ellers var ganske formløst. Jeg markerte på vesten hvor de måtte være, og tegnet av innsnittene fra framstykket på mønsteret.

Både framstykket og bakstykket på vesten er sydd av ullstoffet, mannen ønsket ikke blank bakside. Som for har jeg brukt resten av det gode forstoffet jeg fikk kjøpt fra USA, en polyester charmeuse. Veldig behagelig stoff, både å jobbe med og å ta på seg. Strykeinnlegget heter visst solidott, men hadde en tendens til å slippe litt, etter at jeg hadde strøket det godt fast. Noe jeg gjør feil, tydeligvis...

Vesten sitter akkurat som den skal, i størrelse 50. Mannen er veldig fornøyd, og jeg er litt stolt. Det er alltid kjekt å sy noe fint! Vi har satt i svarte knapper denne gangen, men har fargerike knapper på lur, hvis det skulle være ønskelig å bytte ut en eller flere en gang.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...