fredag 9. august 2013

Hipp hurra for 3-åringen!

Minstekusina har fylt tre år og fikk myk pakke (i tillegg til Peppa Gris, som var den mest populære gaven av alle).
Hun hadde ønsket seg ny joggedress, og i skapet mitt lå dette fine stretch/isoli/french terry-stoffet fra Stenzo (Kreativ). Disse feene fra Sydilla er jo så søte, jentete uten å være heeelt råsa, men det veier vi mer enn opp for med rosa ribb fra Stoff og Stil.

Siden jenta nettopp har flyttet inn på nytt rom, fikk hun et lite bidrag til å pynte opp med. Fem vimpler på rekke og rad, sydd av stoffer fra mitt utømmelige lager. Noen av stoffene er brukt til gaver til minstekusina før, noe jeg synes er koselig, og andre er bare fine. (Det grønne med små blomster er forøvrig fra kjolen min som ligger nesten ferdig, og har gjort det lenge, jeg har bare forlagt knappene...)

I tillegg til bukse og genser hører det en jakke som ikke rakk å bli ferdigstilt i tide til bursdagsfeiringen, i tillegg til at jeg, symaskinen og glidelåsen ikke gikk helt overens... Den ble ferdig kort tid etterpå, samtidig som minstekusina ble storesøster. Som buksa har jakken fått lommer med feer samt enkelte feer strødd rundt omkring.


Bildet viser alle stoffene, noen av stoffene er brukt på begge sider av vimpelrekken. De fleste stoffene er fra S&S.

 Joggebukse med genser til.

Buksen bakfra, med noen søte applikasjoner.

Nærbilde av feene.


Jakken til joggedressen er sydd med lommer foran, hette og applikasjoner. Jeg har brukt et Burda-mønster jeg hadde liggende, og forlenget det litt. Jakken ble ferdig i tide til at minstekusina kunne få den da hun ble storesøster, sånn at det ikke bare var den nye lillebroren som fikk pakker.


Applikasjoner på ryggen og hetten

Jeg hadde ikke stort nok stykke stoff igjen til ermene slik at de kunne klippes i ett. Jeg klippet derfor to stykker, delt midt på ermet, og sydde dem sammen med en teknikk jeg lærte av Heilt spesiell på Symessa i fjor. Jeg la stoffene vrange mot vrange, sydde dem sammen og kantet dem. Så brettet jeg det sammensydde ermet sammen, la kanten til den ene siden og sydde den fast med en kjedesøm på Coverpro.


Applikasjon

2 kommentarer:

  1. Så fine klær! Alltid gøy med hjemmelagede gaver. Tipper bursdagsbarnet ble strålende fornøyd!

    SvarSlett
  2. Hei! Så fine klær du har laget! Tipper de falt i smak hos jubilanten. :)

    Tusen takk for kommentar på bloggen min, håper du titter innom igjen!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...