torsdag 1. august 2013

Knæsj cardigan #2

Dette var årets feriestrikketøy. Da jeg begynte på ferien var det bare enkle garnnøster, men i løpet av tre ukers ferie var den ferdig (bortsett litt monteringsvegring). Den har vært på hytta (Bømlo), Finse, Bergen og en tur i Farsund (hvor den bare lå i bilen, faktisk). De siste dagene har den tilbragt til tørk på vaskeromsgulvet.
Denne jakken lever i alle fall opp til navnet sitt - knæsj. Det er mye blits på bildet, men det viser faktisk fargen sånn den er - nydelig gressgrønn (og iøyenfallende).

Mønsteret er fra Pickles.no, men siden de ikke hadde denne fargen i det anbefalte garnet, er jakken strikket i dobbel tråd tynn alpakka fra Pickles. Det ble en helt annen jakke enn den første jeg strikket.
På grunn av erfaringene fra Knæsj cardigan #1 strikket jeg denne i str M, men også denne gangen med lange ermer. Strikkefastheten min stemte bedre med den i oppskriften denne gangen, så jeg synes egentlig jakken ble litt for stor. Jeg får se det litt an, men det kan hende jeg rekker opp ermene fra oppleggskanten og strikker nye vrangborder, men jeg har veldig lite garn igjen.
Denne jakken er i alle fall vid nok for knapper. :)
Alpakkagarnet er mykt og loddent, og varmt, og jakken ser også derfor ganske anerledes ut enn den første varianten.

Siden jeg misliker å sy strikketøy på maskin, det blir stivt og klumpete og mister elastisitet, sjekket jeg litt rundt på nett for informasjon om å gjøre det på en annen måte. Jeg kom over en del blogger som omtalte hekling av klippekanten (bl.a. her), men er veldig usikker på om det vil holde, så i tillegg til å hekle, sydde jeg en enkelt rettsøm på hver side av klippekanten. Hvis jeg ikke knepper den igjen, blir det dessuten lite press på den kanten.Heklekantene før klipping


3 kommentarer:

  1. Great cardigans! I would love to know how to knit!

    SvarSlett
  2. Så fine jakker, både den grønne og den lilla! Det er veldig kjekt å strikke litt på ferie. Ikke like greit å ta med symaskinene rundt...

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...