mandag 9. juni 2014

Lunsj i det grønne

Jeg er glad i grønt. I følge guttene mine elsker jeg grønt.
Så dette stoffet måtte jeg bare ha da jeg så det hos Kreativ for lenge siden.
Siden har det ligget i skapet i påvente av det ""perfekte" kjolemønsteret.

Etter å ha sydd en del kjoler, og vridd hjernen min for å finne ut hvordan den grønne kjolen skulle se ut, gikk jeg i gang med å lage min egen kjole. Ikke helt fra bunnen riktignok, men litt hjemmemekka likevel.

Til overstykke har jeg brukt mønsteret til Sewaholic's "Renfrew"-topp, som jeg har sydd to størrelser mindre  (altså str 4) enn genseren min her.
Jeg la til noen cm i utrigningen for å slippe å kante den, men samtidig være anstendig. Her har jeg sydd på belegg i stedet som jeg så har sydd fast i sømmonnet. Jeg ønsker ingen søm rundt halsåpningen, så jeg håper belegget vil ligge som det skal.
Selvom jeg tok ut en kile i ryggen på overdelen, var den fortsatt lengre bak en framme da jeg hadde sydd den sammen. Kort rygg, altså!

Skjørtet er et 1/4-sirkelskjørt, rett og slett en kvart sirkel som er sydd sammen til et skjørt. Jeg har brukt kalkulatoren til By hand London for å få målene til skjørtet. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle bruke en halv eller en kvart sirkel, og begge deler hadde nok blitt fint.
Jeg har ikke brukt noe stabilisering i sømmen i livet, men ser for meg at jeg kanskje burde/ bør etterhvert. Sømmen treffer litt uheldig på min kroppsfasong, men det er rette høyden, så jeg får jobbe litt med fasongen i stedet.

Jeg er godt fornøyd med kjolen, og håper å få brukt den masse.
Og jeg har fortsatt grønn viskosejersey igjen :) Den er ganske tynn, men skikkelig tung og faller fint.

Det var vanskelig å få gode bilder av kjolen, men fargen er kjempefin.
1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...