søndag 16. mars 2014

Sydd ullgenser i Janus-ull (My woolly Renfrew)

Det går fortere å sy enn å strikke, så da jeg ønsket meg en ny ullgenser til vinterferien på fjellet, fant jeg fram dette fine ullstoffet fra Janus.
Det er litt tykkere enn det de bruker i ullundertøyet sitt, og er likt på begge sider.
Mønsteret til Renfrew-genseren fra Sewaholic hadde jeg hatt liggende en stund, så det var på tide å få brukt det.
En veldig enkel genser å sy, men med linning og mansjetter, i tillegg til kragen, er den flottere å se til enn en vanlig t-skjorte. Jeg tok meg ikke tid til å lese veilednigen skikkelig, så jeg klippet i utgangspunktet bare en del til kragen, og da jeg fant ut det skulle være to, hadde jeg bare stoff nok til å klippe den på tvers av trådretningen. I og med at den ene siden er riktig vei, tror jeg det skal gå helt fint - den vil ikke få mulighet til å strekke seg altfor mye.
Genseren er klippet og sydd i str 8, med justeringer for petite, siden jeg er så kort, og den passer veldig fint. Det kan hende jeg vil lage neste variant litt mer innsvingt i livet, for jeg kommer til å bruke dette mønsteret igjen, gjerne i flere varianter. Det er så kjekt med mønster som kan varieres så mye som dette - tre ermelengder og tre halsvarianter. Denne er sydd med ermevariant A og krage C.

Genseren ble god og varm, og ullen fra Janus er en fornøyelse å ha på.

Renfrew - bilde lånt fra Sewaholicpatterns.com


4 kommentarer:

 1. Ser god og varm ut, og veldig fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den er god og varm :)

   Slett
 2. For en flott genser:-) Ull er gull!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...