lørdag 28. desember 2013

Julegaver del 1

Jeg er så heldig å være tante til fire stykker - to nevøer og to nieser. To søskenpar med storesøster og lillebror. Disse blir selvfølgelig overøst med hjemmesydde klær fra tanten så ofte jeg klarer.
Til jul bestemte jeg meg for å gi de tre eldste (minstemann er bare fire mnd) ullpysjer like som de mine to gutter sover godt i. De er sydd av ull fra finske Myllymuksut.com, og kjennes veldig deilige ut. Dessverre hadde utvalget i farger blitt kraftig redusert innen jeg fikk somlet meg til å bestille, men det ble da noen fine farger likevel.


Størstekusina fikk en "curlingpysj" - røde ruter med brun ribb på ermer, bein og i halsen. Størrelsen er sånn ca, det opprinnelige mønsteret er tegnet for å passe min størstegutt, og siden er det blitt justert til minstegutt og nå til minstefetter og minstekusine. Størstekusina er like gammel som min minstegutt, fire år, så hun fikk samme størrelse som han. Den er nok en lang str 104/110.

Med glidelås


Størstefetter på to og et halvt fikk pysj i samme stoff som min minstegutt - grønne pinnsvin.

Limegrønn interlock som matcher

og det gjør jammen glidelåsen også.


Men så hadde jeg kjøpt dette stjernete stoffet som jeg hadde sett for meg skulle bli til en joggedress til størstefetter, og stofflageret mitt er plenty stort, så det hadde vært dumt om det bare ble liggende. En hjertegenser str 98 og joggebukse fra eget utvalg.
Stoffene er fra skapet, jeg husker ikke hvor de er kjøpt.


Trippelsøm på vranga

Den røde velouren er vanskelig å fotografere, men har en veldig fin farge.


Og hvis størstefetter skulle få joggedress, måtte jo storesøster også få. Dette fine fuglestoffet er fra Gekko, og jeg kjøpte det på "opphørssalget" på symessa på Lillestrøm i november. Jeg tok også med et stykke lilla velour fra Sydilla (Hilco) og de matchet jo riktig godt.
Jeg laget en annen lommevariant på denne buksa, med lommer fra boka til Heilt spesiell og Jubel. Nederst satte jeg i strikk i stedet for ribb, da jeg gikk tom for lilla ribb...
Fargene varierer stort på disse bildene, så et sted i mellom stemmer vel med virkeligheten. Genseren er "Hjertegenser" fra samme bok, str 110. Buksa har jeg komponert selv og forlenget litt for løpegang til strikk rundt beina.
På symessa på Lillestrøm deltok jeg på workshop med Heilt Spesiell (Kristin), så nå har jeg mer kontroll på å sy med coverstichmaskinen min. Dermed har det blitt dekorsømmer med trippelsøm både på genseren og rundt lommene på buksa. (Stoffet i den høyre lommen er ikke opp ned, fuglene står begge veier på stoffet.)

Dette var tantes bidrag til tantebarna østpå denne julen - håper det kan brukes!

2 kommentarer:

  1. Så mange fine ting du har laget her, heldige er de som får dette til jul. C

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...