søndag 8. mars 2015

Julekjolen - Anna

Første gang jeg så dette stoffet var i et sett med stoff og skjørtemønster fra Sewaholic.com. Jeg var ikke spesielt interessert i skjørtemønsteret, men ville kjøpe det bare for å få stoffet. Men jeg nølte for lenge, og gikk derfor glipp av sjansen.
Litt flaks skal man ha av og til, og min flaks kom Blackbird fabrics åpnet og hadde dette stoffet til salgs. Blackbird fabrics drives forresten av en som jobber for/ med Sewaholic.
Stoffet er en herlig bomullssateng. Mønsteret er så fint, flotte farger og motiv. Ikke var det dyrt heller, jeg fikk 2,5 meter under tollgrensen (den gamle, på 200,-).

Kjolemønsteret jeg har brukt, er Anna fra By hand London. Skjørtet på den er satt sammen av syv deler (tre framme og fire bak), men jeg ønsket ikke å dele opp det fine motivet i stoffet, så jeg valgte å sy et halvsirkelskjørt.
Jeg var inne på tanken om å droppe sømmen midt bak og sette glidelåsen i sidesømmen, siden jeg måtte klippe halvsirkelen av to deler, men da hadde jeg allerede klippet stoffet til øvre del av kjolen. Kanskje jeg skal lære meg å planlegge før jeg begynner å klippe?
Kjolen er sydd i samme størrelse og med de samme justeringer som tidligere (her og her), og til skjørtet brukte jeg By hand Londons skjørtekalkulator.

Kjolen ble sydd i september eller oktober, så hang den til lille julaften før jeg fikk lagt den opp i tide til julaften. Den er herlig å gå med, og skjørtet snurrer så fint.


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...