Min andre Mariusgenser, en variant Sandnesgarn har kalt Marius II, modell 16 i heftet "Tema 35 Norske ikoner" fra 2014.
Jeg er veldig godt fornøyd med den forrige Mariusgenseren min, og ville heller bruke den fasongen enn dem de har avbildet i heftet.
Denne nye varianten, Marius II, har mindre mønsterstrikk, og er sånn sett litt penere, litt mer pyntet, enn den tradisjonelle. Sammen med en kroppsnær fasong og fine farger, var min intensjon å strikke en genser som fint kan brukes på jobb og kanskje også til skjørt.
Etter å ha sydd en stund og syslet med å tilpasse plagg til min kropp, samt lest litt hva andre folk strikker (særlig Sewaholic, faktisk), har jeg valgt å tilpasse denne genseren så den sitter fint på meg. Jeg har laget to "innsnitt" i korsryggen og valgt en lengde og vidde som sitter godt på lille meg.
Genseren er altså en kombinasjon av "Marius II med raglan og bærestykke" og "Marius-genser med rund sal", modell 11 fra heftet "Tema 15 Klassikere".
Jeg har lagt opp maskeantallet til str S for Marius-genser, 300 m, og strikket perlestrikk. Videre har jeg felt i sidene som i mønsteret i tillegg til to fellinger (innsnitt) i ryggen til 192 m.
Ermene har jeg strikket etter mønsteret til Marius II, bortsett fra at jeg har strikket perlestrikk i stedet for vrangbord.
Etter at jeg satte bolen og ermene sammen, fulgte jeg mønsteret til Marius II inntill diagrammet var ferdigstrikket. Da jeg kom til det ensfargede, felte jeg hver fjerde m og strikket til jeg syntes det var på tide å avslutte. Halskanten er 6 rader perlestrikk.
Jeg begynte å strikke på genseren på seinvinteren/ våren 2014 og la den til side over sommeren. Da jeg tok den fram igjen i høst, husket jeg ikke hva jeg hadde tenkt, annet enn at jeg ville kombinere disse to mønstrene, og jeg hadde ikke notert noe, så jeg måtte rekke opp til der man setter ermene og bolen på samme pinne. Jeg håper notatene jeg har laget nå er nok til å evt kunne strikke det samme omigjen.
Garnet jeg har brukt er alpakka fra Sandnesgarn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar